Løpetid eller Urinveisinfeksjon, eller bare ingen av delene?

Jeg blir litt overhysterisk kan du si, når jeg trur at baibisene mine kanskje er syke!

 

I et par uker har Trier oppførst seg som en innpåsliten, mannekåt liten spirrevipp. At Lillemor ikke har prøvd å ta livet av han kan jeg ikke forstå. Han har virkelig vært plagsom. Brått en dag for et par uker siden begynte han å henge i rumpa på Lillemor etter hver tur. Du veit sånn sleiking og så klapper de tenner. Det både ser og høres ekkelt ut. Men den siste uken har han liksom blitt verre. Nå går han i rumpa på henne hele tiden, uansett. Så fort hu reiser seg så løper han bort dit hu lå for å lukte og sleike på gulvet, og hvis han ikke gjør det så parkerer han hele trynet i bakenden hennes, og der blir han. Gleden er kortvarig for han sin del, og det er det jeg som sørger for- stakkars, la Lillemor være litt i fred liksom!

Natt til i går så våknet jeg av et sabla bråk i stuen- et eller annet gikk i gulvet, for å si det mildt. Trøtt i trynet og nærmest blind hopper jeg ut på kjøkkenet for å skru på lyset, men fra kjøkkenet til hunderommet kunne jeg ikke finne noen ting som hadde gått i gulvet. Hadde jeg vært mer våken hadde jeg garantert trudd at det var et spøkelse som dreiv å tullet litt. Men på vei ut til kjøkkenet igjen ser jeg hva som lagde all bråket. En av Ulvisene hadde tatt seg en tur inn i lyktene mine som står i et hjørne mellom kjøkkenet og stuen. At jeg ikke tråkket på noen av de på vei ut i stuen er bare flaks, for den ene som er en sånn fot med tre lykter som henger i hver sin stang var liskom spredd utover hele gulvet der jeg gikk. Ganske imponerende å ikke legge merke til dette kan du si- blind er kanskje bare fornavnet!

Jeg har kanskje 7 stk i samme hjørne, i forskjellige størrelser og utseende. Det er alt for seint til å ta egen bilder, så denne stjal jeg fra Google!


Jeg veit ikke hvem av Ulvisene det var, for begge lå litt forskrekket på stuegulvet når jeg kom ut for å se etter hva det var. Men når jeg begynte å rydde på plass dette, så oppdaget jeg at det var en litt stor, utvannet bloddråpe på gulvet der hvor lyktene skal stå. Ingenting var knust, utrolig nok. Jeg gikk bort til Ulvisene for å se etter om de blødde noen steder. Jeg fant noen flere utvannede bloddråper, men ingen av Ulvisene så ut til å blø noen steder. Jeg undersøkte de fra topp til tå, i ører og i munn, foran og bak, men jeg så ikke tegn til blod noen steder. Merkelige greier, for det var nytt blod liksom. Jeg gikk å la meg igjen siden jeg ikke fant noen sår og det så ikke ut som om de led noen nød heller.

Selv i dag kan jeg ikke se noen grunn til hvorfor det skulle være blod på gulvet. Tanken på løpetid streifer meg jo, men Lillemor hadde løpetid i begynnelsen av november, sånn ca. Det var første løpetid etter siste valpekull. Det er jo bare 3-4 måneder siden løpetiden liksom, så jeg syns det er litt rart om hu brått skulle få en løpetid igjen, så fort. Jeg sendte melding til oppdretter bare for å høre, og hu sa at det kunne være en ekstra løpetid, eller kanskje en urinveisinfeksjon. Men hu viser jo ingen tegn til å ha vondt eller noe sånt, og hu tisser som normalt. Jeg har heller ikke sett noe blod i urinen. Det eneste jeg veit er at blodet må komme i fra en av de, og at Trier er super interessert i bakenden på Lillemor. Under sist løpetid skjønte han ikke stort, så da var det ørene han var super interessert i- merkelig gutt det der altså.


Det luktet nok litt godt, men det var ørene som var mest spennende!

Det passer sinnsykt dårlig med en løpetid nå, men jeg vil jo ikke at hu skal være syk av urinveisinfeksjon, så hvis det er en av delene holder jeg heller en knapp på at det er en ekstra løpetid, som de visst nok kan få noen ganger. Jeg har aldri opplevd det før, men det er kanskje noe som kan skje det? Aller helst håper jeg at det ikke er noen av delene. Men noe må det jo nesten være liksom. Kanskje noe helt annet enn løpetid, urinveisinfeksjon og ingenting- men hva? 

 

Har du noen idé på hva det kan være?

10 kommentarer

zentia

25.02.2012 kl.09:02

Kan godt være løpetid, siden han syns det lukter og smaker så godt.. Da får de den idiotiske reaksjonen der de smaker og tennene går småamok.. Kjenner jeg blir frustrert for Lillemor sin del xD

Hadde det vært en infeksjon kan det jo være at han hadde luktet da også, for de lukter jo alt mulig.. Men da tror jeg heller han ville prøvd å stelt? Og tror ikke han ville prøvd å slikke i seg urin?

Jeg her bare vant med guttehunder, så jeg vet ikke

Elin Slåen

25.02.2012 kl.09:47

zentia: Det første som slo meg var at det var løpetid, siden Trier oppfører seg skikkelig dust om dagen :P Han går ofte under kallenavnet "Dust Von Trier" (Heldigvis at han ikke helt skjønner det- he he).

Men jeg syns liksom det er litt vel tidlig. Det er jo bare 3-4 måneder siden siste løpetid. Men det er vel sikkert vanlig da, at de kan få en "ekstra løpetid" sånn helt uventet..

Kjedelig, for det passer fryktelig dårlig, siden vi skulle på tur om et par uker- jeg kan ikke ha de sammen bak i bilen da- de har stor nok plass til å faktisk kunne gjøre snuskete ting! Ja ja, vi får vel se hva det er- jeg har ikke funnet noe mer blod, men Trier har vel kommet meg i forkjøpet og sleiket i seg alt.

Det er så lenge siden jeg hadde tispe, så det er nesten så jeg ikke veit hva løpetid er :P He he.

Ida christine

25.02.2012 kl.11:09

Hahaha! Jeg føler med deg vet du! Men heldigvis er vi straks ferdig med løpetiden her i huset nå! :) det mest sannsynlige er vel at det er løpetid? Ekstra løpetid er ganske vanlig, tror jeg. Begge dogo tispene våre har i allefall fått det 3-4 mnd etter "vanlig" løpetid. Men urinveisinfeksjone er farlig om man går med det for lenge, så du burde nok ta en tur til dyrlegen for å sjekke om det er det eller ikke. :)

Elin Slåen

25.02.2012 kl.11:58

Ida christine: Heldige deg ;) He he.. Ja, mest sannsynlig er det nok en såkalt ekstra løpetid, med tanke på oppførselen til Trier. Jeg veit ikke hvor "godt" en urinveisinfeksjon kan lukte for en hannhund.

Men som du sier så er det ikke bra å gå med en urinveisinfeksjon for lenge, så det blir nok en tur til veterinæren over helgen sånn i tilfelle. Hu viser jo absolutt ingen tegn til det, så det er ikke verdens krise at det er helg og ingen på jobb, sånn sett.

Det passer ikke bra med en løpetid nå altså. Vi skal jo på en 6 timers kjøretur om et par helger, og de har jo faktisk stor nok plass til å drive med snusk i bilen, og det vil vi absolutt ikke ha noe av- så da får vi bli hjemme da...

Ida christine

25.02.2012 kl.12:13

Er nok greit med en dyrlegetur for sikkerhets skyld ja :) huff, du får ikke til å.. Dele av bilen da? Hehe :p eller du kan kle på lillemor? En skikkelig solid truse? :D eller du kan la dem kose seg litt og få nydelige bebiser :D stemmer for den siste der jeg. :D

Elin Slåen

25.02.2012 kl.12:59

Ida christine: Nei, ikke på en sikker og grei måte i alle fall. Men det ordner seg, jeg og Trier drar så får Lillemor blir hjemme å plage det andre mannebeinet :P he he..

Tviler på at klær på Lillemor ville ha sittet på så lenge :S he he. Baibiser er uaktuelt- jeg vil ikke ha oppdretteren på nakken :P Ha ha.. Og Lillemor har vært igjennom nok, så den skal hu få slippe ;)

Ida christine

25.02.2012 kl.13:02

Åh, jeg som ville se en haug mini Triere og mini lillemorer på bloggen din :( haha, men om du har mulighet til å ha henne hjemme er det jo supert :)

Elin Slåen

25.02.2012 kl.13:18

Ida christine: Ja, men det er litt kjedelig, for da må jeg jo kjøre hele den lange veien aleine- Trier er ikke akkurat mye til selskap, han sover gjerne hele turen liksom :S He he..

Det hadde sikkert blitt noen super søte valper, men jeg hadde absolutt ikke hatt tid til det :P he he

Ida christine

25.02.2012 kl.13:54

Hehe, synes det høres behagelig ut med sovende hund jeg :D katten min mjauer 2 ganger i minuttet på biltur, samme hvor langt man kjører. Cindy sitter å synger for seg selv, mens truls alltid snorker som en idiot når han sover i bil! Den gjengen der blir litt for mye selskap xD haha, det hadde nok blitt verdens søteste valper ja :D synd valper krever så mye tid. Jeg har veldig lyst på bebiser på cindy, men hun er så liten at hun bare hadde fått max to. Det er liksom ikke like stress :P

Elin Slåen

25.02.2012 kl.14:36

Ida christine: Ja, det er veldig deilig, men så fort han trur vi skal stoppe for å gå ut av bilen begynner maset for fullt. Det er ikke en gang alltid vi skal stoppe, det hender jo det er litt kø, eller at det kommer en rundkjøring eller et lyskryss liksom :P Merkelig hund.

Ja, synd det tar sånn tid og er passe dyrt- spesielt med denne rasen som spiser et tonn per måltid føre de er gamle nok til å flytt ut :P ha ha.. Men nå skal ikke Lillemor ha flere kull, og om det blir noen på Trier med tiden får vise seg etter noen runder i ringen, og når alt av røntgen, hjertetesting og øyenlysing er i boks ;)

Skriv en ny kommentar

Elin Slåen

Elin Slåen

29, Lindesnes

Pinlig ærlig! Et bilde sier mer enn 1000 ord! En helt vanlig blogg, om helt vanlige ting. Det hender jeg glimter til. Jeg har i alle fall nok selvironi for de fleste, og jeg er flink til å overdrive, så man bør lese med en smule humor i det hele. Ikke fordi jeg er så grusomt morsom, i følge noen, men fordi man får det mer gøy selv. Alle bilder på bloggen er tatt av meg med mindre noe annet er oppgitt. Det er ikke lov til å kopiere tekst og bilder uten tillatelse. Det er fult lovlig å dele innleggene mine, men å kopiere innholdet for å gjøre det til "sitt eget" er fy fy! De som kopierer tekst og bilder uten tillatelse fra meg, vil bli anmeldt! Jeg bare sier det. Du står fritt til å kontakte meg på; elinslaaen@hotmail.no, uansett hva det måtte dreie seg om, men saklighet er en fordel.

SKALLDYRET

EN HELDIG UTVALGT

  • CAMILLACECILIAA.BLOGG.NO

KATEGORIER

ARKIV

hits