Det finnes alltid noe positivt å si om andre.

Du trenger ikke å fortelle meg at jeg er pen. Du trenger heller ikke å fortelle meg at jeg er stygg! Men jeg liker godt å høre at jeg er flink.

 

Tidligere i kveld leste jeg et innlegg på wa2wo.blogg.no. Jeanette er ei klok jente, uten tvil! Innlegget handlet ikke bare om det å skrive stygge kommentarer på andre sine blogger, men også det å skjule seg bak unnskyldninger for å ikke virke slem: Æsj! Du er stygg! Ikke for å være slem altså..

Det er ikke noe nytt at det finnes noen troll her ute som slenger litt mer med leppen enn nødvendig i andre sine kommentarfelt. Noen er anonyme-troll, mens andre faktisk tør å stå for det de sier. Det å kalle noen for stygg er vel kanskje det vanligste jeg har sett.

Når et anonymt-troll kaller noen for stygg, så tenker jeg som så at det er en grunn til at vedkommende faktisk kommenterer anonymt- h*n kan umulig være fornøyd med sitt eget utseende. Dette er bare trist, for et menneske er ikke kun et utseende.

Selv troll kan være vakre. (Google).

 

Alle er så mye mer enn et utseende, heldigvis for meg, siden jeg ikke har fått skjønnheten i familien. Jeg har fått hjerne da, og det er jo bra det også! Det hyggeligste komplimentet jeg har fått er når noen sier at  jeg er fornuftig. Jeg kan tenke selv, og ta riktige avgjørelser når det virkelig trengs, og ellers.

Det er veldig hyggelig når noen sier at man er pen, helt klart, men det er som sagt ikke det komplimentet jeg setter mest pris på. Jeg liker best å bli lagt merke til pga personlighet, væremåte og måten jeg behandler andre på. 

Utseendet er ikke alt på en person, så selv om du ikke syns at hvem som helst er pen, etter din standard for hvilket utseende som er bra nok for deg, så finnes det alltid noe positivt å si om et annet menneske. I stedet for å kalle noen stygg, selv om du syns det, kan du heller prøve å gi et kompliment for noe annet du liker ved dette mennesket. Jeg kan vedde på at du vil føle seg så mye bedre da, enn om du slenger ut noe stygt.

Alle mennesker har noe positivt med seg, uansett hvordan man vrir og vender på det. Man kan være søt, snill og god, slik som min søte bloggvenn Mima. Man kan være pen, vakker og klok, slik som fineste Jeanette. Man kan være utrolig flink, til hva som helst, slik som den utrolig talentfulle Iselinn. Man kan være nydelig, uskyldig og gledesspreder, slik som herlige Liram. Man kan være utrolig morsom, artig og lattermild, slik som humoristen WWND. Man kan være kul, inspirerende og fantastisk, slik  som min utrolig stilige bloggvenn Mira.

(Google).

 

På null komma niks har jeg gitt komplimenter til seks ulike personer, på ulike grunnlag. Det betyr ikke at det er det eneste positive med dem, men det positive finnes hos dem. Hadde jeg prøvd veldig hardt kunne jeg sikkert ha funnet på noe negativt å si, jeg har nemlig litt god fantasi, men jeg ser ikke helt poenget- det gir meg absolutt ingenting å henge meg opp i det negative hos en annen blogger, for så å kaste det ut i kommentarfeltet dems, eller på min egen blogg.

Det finnes alltid noe positivt å si om et annet menneske, uansett! Utseende er nemlig ikke alt, selv om noen kanskje liker å tru det. Det er faktisk bare tilfeldig at de seks jeg plukket ut over her er utrolig vakre alle sammen, bare så det er sagt! Flaks det fantes noe mer positivt å si om dem, eller hadde jeg ikke hatt noe poeng rundt dette. 

Poenget mitt, bare for å poengtere det, er at selv om du syns et menneske er stygt, noe som selvfølgelig er lov å mene, så trenger du ikke å si det- gi heller et hyggelig kompliment om noe du faktisk liker ved vedkommende. Å gi positive tilbakemeldinger til noen vil garantert få deg til å føle deg mye bedre. Å sløse med negativ energi er ikke godt for noen. God energi skaper glede.

 

Greier du å holde deg for god til stygge kommentarer? 

Er du et anonymt-troll?

Stikkord:

10 kommentarer

Silje Therese Nordquist

07.12.2012 kl.22:39

God blogg !

Jeg skriver aldri stygge ting til folk, viss jeg mener noe stygt om noen, holder jeg det heller for meg selv. Vet hvordan det er å få slengt stygge kommentarer i trynet, og det er ikke gøy, uansett om personen er anonym eller jat jeg vet hvem personen er.

Er bedre å skrive noe positivt om personen enn å skrive noe stygt :-) !

Elin Slåen

07.12.2012 kl.22:44

Silje Therese Nordquist: Takk :)

Nei, jeg kunne aldri funnet på å slenge dritt til andre på denne måten. Jeg kan godt si meningen min til folk, direkte til dem- jeg står for det jeg sier. Men jeg slenger ikke dritt på denne måten.

Utrolig sårende. Jeg har ikke fått noen direkte stygge kommentarer på bloggen, men det finnes alltid noen som prøver å heve seg selv.

Ja, det er mye bedre å skrive noe positivt- man burde gjøre det minst en gang om dagen- også til seg selv ;)

Mima

07.12.2012 kl.23:12

Så fint innlegg, Elin, og jeg er helt enig med deg! jeg skrev også en kommentar under wa2wo's innlegg, for å skrive stygge kommentarer til, eller hetse bloggere på egen blogg, synes jeg er unødvendig.

Alt handler om perspektiv, vi kan velge å se det positive, eller det negative. Det er alltid et valg vi har, og tar.

De som har behov for å skrive noe stygt til andre, eller si noe stygt til et menneske, har det ikke bra. For ingen har behov for å være ekle hvis de har det bra.

Takk for gode ord ; ) og ha en god natt <3

Elin Slåen

07.12.2012 kl.23:31

Mima: Takk :) Ja, det er fryktelig unødvendig.

Så sant, så sant. Noen mennesker liker man bare ikke, noen ganger av ingen grunn, men det betyr ikke at man MÅ slenge med leppa av den grunn. Man kan ha meninger, man trenger bare ikke alltid å dele de med seg- i så fall bør man i alle fall være tøff nok til å stå for meningene sine, og da bør man i det minste holde seg saklig!

Nei, de kan ikke ha det godt. Trist, men sant. Noen burde fortelle dem at de er gode akkurat slik de er- ikke den falske, ekle versjonen av seg selv.

Sanne ord er gode ord :) en god natt ønsker jeg deg <3

Elise og Lykke Liten

07.12.2012 kl.23:39

veldig enig med deg !!! :D

Elin Slåen

07.12.2012 kl.23:44

Elise og Lykke Liten: :) Godt å høre ;)

thefitnessista

28.12.2012 kl.22:22

Herlig skrevet! Så veldig sant! Hvis du ikke har noe pent å si, så hold munn, hvor vanskelig kan det være?

Dessverre så er det slik at en blogger kan få 10 positive kommentarer og det gleder, men å få den ene stygge sårer ofte mer enn de 10 første positive for de fleste av oss lever med en liten usikker sjel i magen.. Man skal være forsiktig med å si stygge ting, for en blogg er ofte en fasade og en del av en person som en legger hjertet sitt i og ofrer mye tid for, men det ER ikke selve personen, det kan ligge mye bagasje i bunnen som spirer opp av slemme og stygge kommentarer..

Håper flere tusen leser innlegget ditt og at de grusomme idiotene der ute som får seg selv til å skrive "Du er så jævlig stygg!" og dermed trykke "Publiser kommentar" - en dag får seg en skikkelig lærepenge!

Elin Slåen

28.12.2012 kl.22:27

thefitnessista: Tusen takk! Det burde ikke være så vanskelig, men.

Ja, det har du helt rett i- den ene stygge kommentaren kan gjøre så mye skade. Og som du sier, bloggen er kun en fasade, det finnes så mye mer ved et menneske enn det som kommer frem på bloggen. Dét burde heller ikke være så vanskelig å forstå. Noen mennesker har rett og slett problemer med forståelsen- bare synd det går ut over uskyldige mennesker.

Tusen takk for det- noen ganger er det viktig å minne mennesker på at man ikke bare kan buse ut av seg med ting. En ting er å mene noe, en annen ting er å si det- en tredje ting er hvordan man sier det. De burde få en lærepenge, helt klart!

Maren Rygh

28.12.2012 kl.22:39

Veldig bra skrevet! Stå på

Elin Slåen

28.12.2012 kl.22:40

Maren Rygh: Tusen takk! :)

Skriv en ny kommentar

Elin Slåen

Elin Slåen

29, Lindesnes

Pinlig ærlig! Et bilde sier mer enn 1000 ord! En helt vanlig blogg, om helt vanlige ting. Det hender jeg glimter til. Jeg har i alle fall nok selvironi for de fleste, og jeg er flink til å overdrive, så man bør lese med en smule humor i det hele. Ikke fordi jeg er så grusomt morsom, i følge noen, men fordi man får det mer gøy selv. Alle bilder på bloggen er tatt av meg med mindre noe annet er oppgitt. Det er ikke lov til å kopiere tekst og bilder uten tillatelse. Det er fult lovlig å dele innleggene mine, men å kopiere innholdet for å gjøre det til "sitt eget" er fy fy! De som kopierer tekst og bilder uten tillatelse fra meg, vil bli anmeldt! Jeg bare sier det. Du står fritt til å kontakte meg på; elinslaaen@hotmail.no, uansett hva det måtte dreie seg om, men saklighet er en fordel.

SKALLDYRET

EN HELDIG UTVALGT

  • CAMILLACECILIAA.BLOGG.NO

KATEGORIER

ARKIV

hits