Hund- Pass dere for Hoggormbitt i Oktober!

Man er jo litt uheldig når man greier å bli bitt av Hoggorm, spesielt i Oktober, syns jeg. 

 

Vi tok en tur i skogen i dag, men det blei en greit kort tur etter at Wolfgang viste tydelig tegn på å ikke ville gå mer og han tydelig ikke ville gå på det ene bakbeinet. Jeg sjekket han nøye, men så ingenting rart med det.

Likevel gikk vi bare hjem igjen. Jeg har ikke lyst til å plage hunden mer enn nødvendig når han tydelig ikke ville. Til vanlig går han rett inn på hunderommet for å tømme vannskålen når vi kommer hjem.

I dag gikk han bare rett inn på plassen sin og der lå han uten å bevege en muskel. Jeg begynte så klart å undersøke beinet hans og oppdaget at han hadde et bitte lite stikksår som blødde litt.

I tillegg var den ene tåen hoven. Han hadde nesten 39.2 i feber, så jeg ringte oppdretter til Petter for å spørre hvor stor sjansen var for å bli bitt av Hoggorm nå i Oktober når det er så kaldt i tillegg.


Fra turen vår i går.

 

Hu hadde faktisk nettopp hørt om en mann som hadde blitt bitt av Hoggorm, så hu ville ikke utelukke det. Jeg fikk så klart noen gode råd og at jeg bør ringen veterinæren ganske så snart hvis hevelsen ikke gikk ned.

Han var som sagt kun hoven i den ene tåen. Etter ca. 20 minutter følte jeg at hevelsen begynte å spre seg oppe i beinet. Det var fortsatt kun den ene tåen, men syns vel kanskje det begynte litt lenger opp i beinet også.

Så jeg ringte bare veterinæren med en gang og forklarte det jeg kunne se og kjenne. Hu hadde hatt et Hoggormbitt på en hund for 3 uker siden, så hu ville absolutt ikke utelukke Hoggorm hu heller. 

Vi satte oss i bilen med en gang og reiste inn til henne i Kristiansand. Når vi kom frem var det ganske så mye blod i bilen og beinet hans hadde seriøst hovnet til det dobbelte! Nå var det hele poten og opp etter beinet.


Det syns ikke så godt når man ikke kan sammenligne med den andre poten, men den er maks hoven altså!

 

Veterinæren var ikke i tvil om at det var Hoggormbitt. Det er visst ingenting annet som får de til å hovne opp så mye på så kort tid. Likevel var Wolfgang i passe fin form, selv om han hadde litt feber.

Han pustet normalt, var på beina og virket ikke direkte slapp liksom. Vi hadde tross alt nylig vært på en times tur, så han var jo naturlig sliten i tillegg. Hu satte han på drypp og forklarte samtidig litt gangen i det hele.

Han har ikke pr. nå fått motgift, av en grunn jeg ikke helt husker, men jeg må følge veldig med til i morgen. Blir det verre til da så må vi rett til veterinæren for å få motgift. Og så må vi så kart på oppfølgingstime for å sjekke at giften eventuelt ikke har gjort noen skade på andre organer. 

Han er fortsatt fin i formen, men jeg følger nøye med på hevelsen. Han får jo ikke lov til å gå tur på minst én uke, så det kan jo bli litt utfordrende når du har to andre hunder som må ha tur. Vel, vi gjør det beste ut av det. Pass dere for Hoggormbitt i Oktober!

 

Har din hund blitt bitt av Hoggorm noen gang?

 

___________________________________________________________________________

#hund #hoggormbitt #hoggorm #veterinær

___________________________________________________________________________

18 kommentarer

uffda, eg kopierer dette og sprer ordet

~Lin: En smule kjipt, men enn så lenge går det bra med hunden <3 Takk. greit å advare andre som også kanskje trudde at Hoggormen hadde gått i dvale til nå :P Jeg har jo aldri bekymret meg noe særlig for Hoggormbitt. På de fem årene jeg har bodd her har jeg sett to stk og det er ca. 3 år siden, så var jo litt maks uheldig nå, kan du si.

Oh huggorm er skrekken. Jeg holdt jo på å ta en huggormbaby i halen i sommer før jeg oppdaga at det ikke var en pinne med sikksakkmønster. Hundene her har ikke blitt bitt av huggorm og det er litt rart for det er jo endel av dem. Jeg tror jeg dør om noen blir bitt for det er liksom skrekken av alle skrekker det med de tenna til huggormen og gifta huff. Hååååper Wolfgang blir frisk i labben og at alt går fint <3 godklæmme :)

ladyaugust: Jeg er ikke så bekymret for Hoggorm (jeg syns jo de er fantastiske flotte å se på), og har kun sett 2 stk på de 5 årene jeg har bodd her, så var jo maks uheldig i dag vil jeg si.

Men, jeg trur det er en fordel at Wolfgang er så stor. Trur kanskje det hadde vært mer kritisk hvis det var Iimo liksom (hu har ikke med på tur i dag- kanskje en mening med det). Men, han er jo ikke helt utenfor fare enda, for det kan jo hende han må få motgift i morgen, men enn så lenge ser det veldig bra ut <3

Uff..... søren. ... er alltid veldig redd for det.... ho har ikke blitt bitt av orm heldigvis, men..... ;-)

Margrethe: Jeg er ikke spesielt bekymret for Hoggorm. Hundene mine lager mye bevegelse i bakken når de løper, så jeg tenker nok at vi skremmer dem lenge føre vi kommer i nærheten. Og på de 5 årene jeg har bodd her nede så har jeg kun sett 2 stk og det var for ca. 3 år siden.

Jeg trudde ikke Hoggormen var ute nå når det var så kaldt. Har jo vært ganske så kaldt ganske så lenge også liksom. Mulig den var ekstra slapp og derfor ikke har ålt seg i gårde når vi kom. Jeg vil si vi var maks uheldige i dag :)

Jeg krysser begge labba her for at alt går bra <3

Å huff og nei og nei :-( !!!! Hoggormbitt!!! Håper virkelig det går bra. Jeg ble helt dårlig når jeg las innlegget ditt :-( Krysser fingre og tær for at det bedrer seg fra dag til dag.

Ønsker deg og dine rundt deg en god ny uke!!!

ladyaugust: Takk <3

etdiktomdagen: Ja, mask uflaks- vi som aldri ser disse dyrene ellers liksom. Har sett 2 stk på 5 år og det er ca. 3 år siden. Men, han er i veldig fin form så det går nok veldig bra, men han blir vel å være halt i noen dager, og så får han jo ikke lov til å bevege seg på en uke liksom- det er det kjipeste :O

Usj! Det er skikkelig uflaks og da. God bedring. Krysser fingrene for at det går bra. Ikke morsomt og oppleve vil jeg tro. Heldigvis aldri skjedd noen av våre. :-)

malin: Ja, det var jo bare maks uflaks :) Med tanke på at jeg til vanlig kan bli en smule hysterisk over minste lille ting- hvis jeg ikke veit hva det er- så må jeg jo si jeg forholdt meg ganske så rolig altså :) Jeg var jo ikke overbevist om at det var Hoggormbitt føre jeg skulle ta han ut av bilen hos veterinæren, og veterinæren var helt overbevist så da måtte jo jeg også det :P Men, siden han ikke er nevneverdig syk til tross for bittet, så trur jeg det hjalp med å holde meg rolig :)

Å, nei, stakkars liten. Det var da trasig. God bedring til Wolfgang!! :)

Tone: Ja, maks uflaks :( Han har ikke blitt noe bedre i dag, så vi er snart på vei til apoteket for å få masse medisiner :(

Oi, det der så ikke noe godt ut! Og ikke minst skremmende! Jeg er glad for at vi ikke har sånne her i nord, men det blir vel å komme hiyt og etter hvert. Håper alt går bra! :)

Linn: Nei, og det der er i grunn ikke så ille i forhold til hvordan det ser ut i dag :O Men, nå er motgiften på plass, smertestillende er på plass og antibiotika er på plass, så nå håper vi det går den rette veien :)

Jeg liker Hoggormen jeg, men syns så klart det var maks uheldig at guttetassen skulle være så uheldig å komme borti en. Satser på det ikke skjer igjen :)

Huff så vondt dette her var :( Jeg håper at det går bra nå, og at hevelsen har gått ned. Det er jammen ikke kjekt når sånt skjer, enten det er oktober eller juni.

Ingen av mine dyr har blitt bitt av hoggorm noen gang, så kanskje jeg skal være takknemlig. For jeg har nemlig ikke tenkt at det kunne skje. Men flått derimot, den er på jakt hele tiden.

God bedring <3

Eva: Ja, kjedelig er det uansett hvilken måned, men jeg trudde jo Hoggormen hadde gått i dvale nå når det er så kaldt, men der tok jeg feil. Jeg har derfor ikke fult noe særlig med når vi har vært på tur. Om sommeren når jeg veit de kan dukke opp, så har jeg jo øynene flere steder samtidig, bare for å passe litt ekstra på. Derfor var det jo maks uflaks nå. Det er jo ikke sikkert jeg hadde sett den selv om jeg hadde fulgt ekstra godt med, men jeg fulgt ejo helt ærlig talt ikke med i det hele tatt, siden jeg trudde de sov tungt :) Men men, det går i alle fall den rette veien med Wolfgang. Hevelsen er fortsatt stygg, men formen er ingenting å klage på sånn sett. Han får jo smertestillende, så han trur jo han er valp igjen :P he he

Ja, shit! Etter denne turen plukket jeg vekk minst 20 flått som krøyp rundt på hundene og på gulvet når vi kom hjem- plagsomt! Her plukker jeg jo flått i fra mars til januar liksom.

Skriv en ny kommentar