#KjærePappa

Mens jeg surret litt rundt i det evig store internett, kom jeg over denne videoen:

Videon er laget av "Care Norway" og er et samarbeid mellom kvinner og menn med rådgivning fra flere menn som jobber med vold i nære relasjoner. 

 

Hva tenker du når du ser denne videoen?

 

___________________________________________________________________________

#kjørepappa #carenorway #vold #partnervold

___________________________________________________________________________

4 kommentarer

den største faren av alle er å bli født -vi kan dø av det og de fleste gjør jo det.....

Man kan bare håpe at den man faller for og starter familie med ikkje har for mye rar baggasje med seg -for vi må alle begynne med oss selv....og vi må slutte og tro vi kan redde alle menn -de aller fleste som er litt ødelagt når vi treffer dem blir ikkje bedre av å være sammen med oss....

og kjærlighet hjelper desverre ikkje alltid på alt

hvertfall ikkje romantisk kjærlighet.

Eg har vært redd mange ganger for min datter -mye oftere enn for megselv -eg vet jo at eg klarer meg -eg har jo truffet nok idioter til å kjenne lusa på gangen for å si det sånn...

som eg skrev i dag om noe helt annet....respekt går alle veier....

Jeg tenker INGEN bør tolerere slikt. Ingen våget å klapse meg på rumpa når man gikk på ungdomsskolen. Husker jeg ikke forstod meg på de jentene som kniste, fniste og latet som de sprang unna. Jeg slo, tilbake. Det holdt å smekke en eller to ganger, så forstod de tegninga. Ingen våget å røre stussen min. Hadde flest guttevenner, men alle forstod hvor grensene gikk, de hadde jeg satt! De kan man sette, man kan si ifra! Men ja, det må en holdningsendring til.

Men jeg kjenner dessverre mannfolk som er utsatt for vold i hjemmet. Uten at de våger å fortelle omverden. Tabu stemplet er så stort, de er ikke mann med stor M om de blir slått av kona. Enda politiet har vært tilkalt i flere omganger. Det forbigår i stillhet. Hadde det vært en kvinne hadde nærmeste familie flydd i taket for lenge siden!

Det må holdningsendringer til på MANGE områder! Ingen mennesker skal tolerere sjikane eller vold. INGEN! Mennesker som gjør slikt mangler noen skruer.

~Lin: Vel- alle dør. Jeg har i alle fall aldri hørt om noen som har levd i tusen år, eller to hundre år, for den saks skyld :)

Det har du helt rett i- en idiot er en idiot, med eller uten deg. Sånn er det bare. Selvfølgelig kan man bli et bedre menneske på mange områder, med oppmuntring og pågangsmot, men det gjelder i så fall ting man allerede står for, men som man ikke helt veit hvordan å få til, på en måte :) Tenker jeg da.

Respekt går begge veier :)

Mia: Det er det som er litt "kjipt" med slike videoer- det tar kun for seg den ene tingen, noe som får folk, da spesielt mannfolk i dette tilfellet, til å "koke over". Hvis man heller ser på budskapet, og "bytter ut" med typer/grupper av alle slag, så er det jo et viktig og godt budskap. Alle menn er ikke idioter, voldtekstmenn, voldelige eller bare farlige av noe slag. Menn er fantastiske, akkurat som kvinner. Men det finnes tullinger av alle slag, dessverre.

Det er viktig å sette grenser. Noen ganger kan det dessverre være litt vanskelig, eller hvilket ord jeg nå skal bruke, hvis man ikke setter grenser på riktig måte. Du fant en metode som fungerte veldig bra for deg- jeg ser for meg at du er veldig sterk person som fikk den respekten du fortjente- men alle er nok ikke like tydelige, selv om de gjerne ønsker det. Likevel er det synd at folk ikke tar nei for et nei, om man så sier det med mildt, streng eller klikk i vinkel tonefall.

Det er faktisk trist syns jeg, at menn ikke blir "trudd", eller tatt alvorlig når slikt skjer. Det samme når kvinner voldtar menn- det skjer faktisk!

Holdningsendring er viktig- for alle, tenker jeg :) Store og små, menn og kvinner :)

Skriv en ny kommentar