Jeg har endelig gjort det!

Å formulere seg annerledes kan være lurt med visse folk i nærheten. 

 

Jeg husker når vi skulle få CRS-maskin i banken, den gangen jeg jobber der. Altså en slik minibank med innskuddsdel i. Mange kunder trenge litt opplæring når det kom til det å sette inn penger. Å ta ut penger er jo noe de fleste er flinke til.

Noen greide det fint selv etter første gang med hjelp, mens noen trengte hjelp litt flere ganger. Hvis det var kø og jeg skulle hjelpe noen brukte jeg alltid ventetiden på å spørre om de "hadde gjort det før", slik at jeg visste hvilket nivå jeg måtte legge opplæringen på.

Det var en naturlig ting for meg å spørre om det, helt til en kollega kommer bort til meg, etter at jeg hadde sendt ut kunden, og sier at det er litt ufint å spørre folk om de har "gjort det før". Når han sa det hørte jeg jo med en gang hva han mente.

Det er ikke ofte jeg blir satt ut av slike ting, men akkurat da blei jeg det, for det var liksom den siste personen i hele banken jeg hadde sett for meg kunne si noe slikt. Jeg trudde jeg skulle dø på meg, liksom. 


Det er jo ikke like kult med briller.

 

Det blei ikke akkurat bedre når han og enda en kollega kom bort og sa at det er jo litt rart å spørre en utenlandsk kunden om han kan ta frem den lille, svarte tingen sin når jeg skulle hjelpe de med å logge inn i nettbanken. 

Jeg spurte jo alltid, på min usedvanlige gode engelsk: "Can you take out your little black thing". Noen ganger la jeg til "and give it to me". Da holdt jeg faktisk på å stryke med på ordentlig når de kom bort og lo av det. Hjelpes liksom. 

Jeg endret det til "Do you have your little black brick with you". Elendig engelsk altså, men kollegene mine kunne i alle fall ikke si så mye på akkurat den formuleringen. Jeg var til slutt veldig bevist på hva jeg sa rundt de to der. 

Uansett, det var i grunn ikke det jeg skulle frem til nå. Det jeg derimot endelig har gjort er å bestilt meg linser. Jeg stoppet nemlig innom Optikeren i dag for å bestille en sjekktime for linser. Jeg er så lei brillene at jeg kunne dø! Jeg fikk time på dagen.

Siden det var halvannet år siden sist jeg var der sjekket vi synet på nytt også. Jeg føler jo at synet er dårligere, men jeg var overbevist om det var fordi brillene alltid er skitne, som i superskitne alltid. Fingeravtrykk, snuteavtrykk fra hunder og støv og alt det som er.


Litt mye kulere uten briller.


 

Vel, jeg har fått dårligere syn, så det var ikke bare pga skitt. Sist jeg tok synstest hadde jeg -1 og -1.25. Nå har jeg plutselig -1.75 og -2. Jeg syns jo det er litt rart siden jeg er flink å bruker brillene hver dag, nesten hele dagen. Bortsett fra når jeg er på tur i skogen med hundene. 

Jeg var ikke helt forberedt på at vi faktisk skulle prøve linser i dag, så jeg var ikke helt forberedt på den. Men, det gikk overraskende bra. Jeg så jo for meg at vi måtte bli der hele kvelden og vel så det. Jeg slapp heldigvis ikke det.

Jeg har litt problemer med det å få ting inne på øynene, enda verre når det er noen andre som skal stappe ting inne på øynene mine! Men det gikk som sagt overraskende bra. Hu trengte bare 10 forsøk på det ene øyet og 7 på det andre føre de var på plass. 

Det føltes veldig greit å ha de på, så da har hu bestilt linser til meg så skal jeg bare tilbake til en "opplæringstime" når de har kommet. Jeg gleder meg veldig til å slippe brillene altså. Jeg håper bare jeg greier å putte de inn selv, for det var ikke sånn at hu flyttet hjem til deg får å få linsene på plass. 

 

Bruker du linser?

 

___________________________________________________________________________

#endelig #gjort #linser #briller #formulering

___________________________________________________________________________

27 kommentarer

Jeg prøvde i 14 dager, gikk skikkelig dårlig...helt tåkete hele dagen. Ikke problem å få de på, men følte jeg hadde støv eller noe annet på øynene hele tida :-/ Bruker briller jeg, bestilt nye,og skal hente dem i morgen. Dyre og uten infatning :-)

jepp brukt siden eg var 18 år da var det noen tjukke greier som vrengte seg og laget røde steker i øynene omd e var feil vei

De eg ahr nå er supertynne så eg nesten ikkje kjenner dem når eg skal ta de på..eg må ha med hitn av farge så eg har sjangs å se dem, husk eg er pluss 7 så eg er jo halvblind

Hater briller for eg har issues med dybdesynet...og så sterke glass er det enklere med linser :D

hahahaha forresten ahr eg faktisk spurt kunder om de vil ha telefonnummer.....vi har medlemsklubb og der kan du bare gi nummeret for å registrere kjøpet ditt.....men noen ganger snakker munnnen før hodet og resten følger med så da har eg glemt å spørre om de er medlem og bare spør om de vil ha et nummer :D

frodith: Jeg håper jeg vil venne meg til det :) Er så tungvindt med briller med hunder som slår snuten i fleisen din så fort du bøyer deg :p ha ha..

cuskima: Pluss 7- da ser du dårlig på nært, sant? Jeg har jo minus og jeg ser dårlig på avstand :/ Det er riktig det? Ha ha.. Datt litt ut av det her merket jeg :P

cuskima: Ha ha ha- den var standardklein tidligere. Hu som sies å være min mor blei til og med flau av å ringe til opplysningen for å spørre om et nummer :P ha ha

jepp eg ser hva som skjer i Sogn og Fjorande :P

joda men hallo.....stakkars folk skal kjøpe shampoo og det høres ut som eg prøver å plukke dem opp :D:D:D:D

Jeg måtte le av den bank delen. gudbedre.. men skal ikke dra bakgrunnen for det. Men var fra den tiden da bank og bankkunder faktisk var i samme lokalet :P Når det gjelder briller.. så er jeg enda på ''butikk brille stadiet :),, men takk, med linser eller briller.. du skriver så tårene triller :)

cuskima: Ha ha ha.. Konge :D

cuskima: He he he.. Hysterisk :D

dedicat: Ja. nå prøver man jo mest bare å få alle kunder til å sitte hjemme i sofaen :P

Så gøy at jeg kan underholde litt :D

:D håper de syns det når de kommer hjem -for noen ser litt sjokkskadet ut når de går HAHAH

cuskima: Ha ha - de ler garantert når de kommer ut :D

Jeg er brillejente! Tror ikke linser hadde vært noe for jeg får helt hetta når noe nærmer seg øyet....... :-)

cuskima: :D Det er jo litt gøy, så de må jo bare :D

Margrethe: Ja, jeg får litt hetta jeg også, men det gikk overraskende bra likevel :D

Synes du er råstilig med brillene jeg da :-) !!

Men forstår også at du vil ha linser :-)

Jeg har briller.... progressive..... men de har ligget mye til "pynt" da.... men jeg har skjerpet meg og bruker de mere, for jeg merker at synet mitt er dårligere........

Jeg tror jeg holder meg til briller :-) har skjev hornhinne og slikt og vet ikke hvor godt det er med linser.....

Å snakke engelsk er ikke alltid like enkelt hehehe du hadde noen morsomme replikker der ja hihihi

etdiktomdagen: Jeg liker brillene altså, det er bare det at de er i veien hele tiden :P Jeg har store hunder, så de smeller jo nesen sin i brillene mine hele tiden- spesielt når vi skal ut og inn av bilen. Og de er i veien når jeg tar bilder- ser liksom ikke noe. Og de er konstant skitne, så jeg ser jo ingenting likevel. Da er det lettere med linser, tenker jeg :) Da ser jeg i alle fall noe når vi går tur i skogen også :D he he

Jeg er så dårlig på engelsk at det nesten ikke skulle ha vært lov en gang- men jeg lærer jo av mime feil da :P ha ha ha...

Hehehe

Ja det er bedre med linser da :-) Blir spennende å få prøvd de når du får de og at du klarer det selv :-D

etdiktomdagen: Ja, med tanke på hvor "fort" det gikk for henne å få de på, selv om jeg satt der å greit- ha ha- så satser jeg på at jeg skal greie det greit selv. Da har jeg litt kontroll :D

Hahahahahahaha - av de flausene dine i banken.....nesten som om jeg skulle ha gjort det sjøl. Det er bra at du deler..... så Karidansen omtrent tisser på seg av latter før sengetid!! En god latter forlenger livet, og nå fikk jeg noen ekstra år her, gitt! ;) :D:D:D

Haha, må le. Ja, man må være forsiktig med ordene, i alle fall i jobbsammenheng..

Har brukt linser i mange år, og det går så greit å ta på øyet bare du blir vant med det. Nå kan jeg ikke bruke det lengre, pga skeive hornhinner og progressive glass.. :( Så nyt det mens du kan. :) :) Det er en befrielse å slippe briller. Sønnen min begynte med kontaktlinser i 3. klasse . :)

karidansen: Hvorfor er det noen ganger så vanskelig å høre seg selv liksom- hadde noen andre sagt dette hadde jeg garantert kommentert det selv liksom. Men dette gikk jeg jo rundt i flere uker å sa føre et par kolleger kommenterte det :P ha ha..

Tone: Ja, noen ganger er det lurt å tenke føre man snakker :P ha ha.. Men det er litt vanskelig å høre seg selv liksom- hadde noen andre sagt dette hadde jeg garantert reagert selv liksom :P he he..

Ja, jeg satser på jeg får det til etterhvert. Jeg har alltid vært veldig følsom rundt øynene- det tok mange år føre jeg vente meg til å sminke meg selv uten å begynne å gråte underveis. Skulle andre sminke meg gråt jeg før de kom i nærheten nesten :P Ikke gråt som i gråt da, men at øynene renner liksom :)

Skriv en ny kommentar