Fra nærsynt til langsynt.

Ting kan ikke gå smooth første gang, liksom. 

 

i dag skulle jeg bruke linser for første gang. Jeg var veldig spent på om jeg kom til å greie å få de på. Jeg sto opp ti minutter tidligere enn vanlig i dag, bare for å ha litt å gå på. Jeg syns det er tidlig nok å stå opp ti å seks, så ti over halv seks var jo nesten døden. 

Verst var det at det var så grusomt kaldt. Da holdt jeg faktisk på å dø! Når jeg var ferdig dusjet og påkledd etter morgenturen så var det på tide å rigge opp til å få på linsene. Jeg veit jo selv hvor klønete jeg er, så jeg skulle i alle fall sørge for at linsen ikke forsvant ned i vasken. 

Enda godt jeg tenkte såpass langt, for jeg mistet den ene linsen tre ganger i vasken og én gang på gulvet. Ja, hei du. Det var ikke det at det var noe problem å få den inn på øyet, men jeg fikk den liksom ikke til å sitte. Enten bøyde den seg i det jeg fikk den inn på øyet, eller også blei det luftbobler. 

Men jeg fikk den på til slutt, sammen med litt støv. Det er jo klin umulig å ikke få litt støv når man kløner så mye. Jeg tenkte det gikk greit. Den andre gikk mye bedre å få på, selv om den bøyde seg litt den også når den traff øyet. Men jeg fikk de på og det var jo målet. 


Første dag med linser. En befrielse å slippe brillene.

 

Det kjipe  var bare at jeg hadde fått så mye rusk på at jeg nærmest ikke så noe rett foran meg. Jeg så kjempegodt på avstand, men å se ting rett foran var plutselig en utfordring. Det var jo fordi jeg blei forstyrret av dette rusket på linsene. 

Til vanlig er jeg nærsynt, men i dag har jeg altså vært langsynt. Da har jeg prøvd det også. En meget rar opplevelse. På jobb har jeg nemlig null behov for å se ting på avstand, jeg som sitter foran en pc hele dagen. 

Jeg tok med brillene til jobb tilfelle det skulle bli for ille. Jeg burde kanskje ha tatt de ut i løpet av dagen, men det var ikke ubehagelig på den måten, så jeg lot de bare sitte på til jeg hadde kommet hjem. Det gikk jo helt fint. 

I morgen satser jeg på at jeg får de på uten for mye styr. Det gikk jo egentlig ganske greit i dag, bare at jeg sleit med å få den til å feste seg riktig på øyet. Men i morgen er en ny dag og da blir alt mye bedre. Ting kan ikke gå smooth første gang, liksom. 

 

Greier du ting på første forsøk noen gang?

 

___________________________________________________________________________

#linser #briller #syn #langsynt #nærsynt #rusk

___________________________________________________________________________

18 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

Så fin du er! Jeg har også prøvd linser, men klarer ikke å gå med. Øynene mine reagerer med tåreflod og svie. Det gir seg ikke. Så jeg prøver mange ganger, men gir opp.. Skulle ønske jeg hadde linser nå..Det dugger sånn på tur! Håper du klarer det. Men tror du skal ta det litt langsomt til å begynne med. Først noen timer,så øker du..For ellers kan du bli sår på øynene og da må du slutte med linser lenge..Så ikke bruk de mer en en halv dag til å begynne med. La øynene venne seg til det. Lykke til!

dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, dugg var et plagsomt problem for meg med brillene :P
Ja, det er kanskje lurt å begynne litt i det små. Man kan fort bli litt vel ivrig :P he he. Takk- jeg trur det kommer til å gå helt fint tilslutt :D

linser kan være tricky ,eg føler at litt våte hender hjelper...og mister du linsen ny linsevæske og sjekk at det er null smuss på den når du setter den inn da dette kan skade øynene og lage problemer for deg med å gå emd linser

er det måneds dags eller dagslinser?

Anonym: Ånei, fuktige hender hjelper ikke her- da sitter de i alle fall fast :) Våt linse, tørr finger- det gjør susen syns jeg :)

Jeg har kun dagslinser nå til å begynne med, til jeg har fått skikkelig dreisen på det :) Etter det går jeg vel over til toukerslinser, eller noe sånt :)

Så fine øyne <3 Er det dagslinser eller måned? Jeg bruker dagslinser, lar 'beholderen' stå med linsevesken i. Om jeg får støv på, så bader jeg dem bare litt. Det er enklest å få de på og av om neglene ikke er så lange. Legg den fint på tuppen av fingeren, så den ikke kan falle på siden å klistre seg fast i fingertuppen. Synes det er enklest å bruke ringfingeren. Anbefaler øyedråper, spesielt i starten når det enda er uvant. En totalt linsefri dag i uken er også fint :)

Mia: Enn så lenge har jeg dagslinser slik at jeg skal bli slikkelig dreven på å få de av og på ;) he he.. Takk for gode tips :D Må teste ut ringfingeren- jeg trur jeg har brukt pekefingeren nemlig. Jeg veit jo ikke en gang hva jeg driver med :P Ha ha.. Slik som i dag på jobb når jeg plutselig blei sperret ute pga for gammelt passord og jeg ikke en gang kunne si med sikkerhet hvilket passord jeg faktisk logger inn med :P ha ha

Jeg satte inn linsene fint jeg, dag etter dag...jeg bare SÅ ingenting...Nei, jeg får heller være brilleslange...

Du får trøste deg med at vi er mange i glemme-passord klubben :D

frodith: Ja, og da er det jo ekstra kjedelig liksom, at det ikke funket :O

Mia: Det var jo ikke det at jeg hadde glemt passordet, det var bare det at det lå i fingrene så jeg kunne ikke si hva passordet var når de skulle prøve å finne ut av feilen :P Men jeg fikk bare byttet passord, så da greier jeg kanskje å huske det til en annen gang :)

Du har helt nudelige øyne! :D

Jeg skulle sjekka synet mitt leeenge, men jeg har liksom ikke hatt tid (?) dvs det har ikke vært øverst på prioritetslista... Men nå MÅ jeg snart, for jeg begynner og bli lei av og gjette hva som står på skiltene langs veien xD

Du får nok dreisen på linsebruken snart. Ååååh, jeg har lyst på noen med farge, det er jo så mange fine farger ^_^

Mia: Ja- men jeg glemmer jo passord ellers, slik som på mail, instagram, spotify og den slags :P ha ha

Anonym: Takk for det :)

Det tok meg jo nesten 7 år føre jeg fikk sjekket synet igjen etter jeg fikk briller første gang, men som jeg aldri brukte- det er liksom noe med det å finne tiden til det :P

Åhh, jeg har alltid ønsket meg brune øyne, så spørs om ikke jeg må prøve det etterhvert :D

Det må være godt å endelig slippe brillene og så får en håpe at linsene etter hvert blir støvfrie :-D Jeg har skiftet bloggnavn fra etdiktomdagen til MJjosteinsdatter om det kommer opp det nye navnet :-D

Hehhe har villet det lenge og bare det rette navnet kom, skulle det skje. Og nå byttet jeg.

Ha en herlig dag!

MJmettejosteinsdatter: Oi, så gøy med nytt bloggnavn- jeg vurderer det selv, men de to jeg kunne tenkt meg (som jeg ville ha fra begynnelsen) er opptatt- vente vente liksom :D

I dag fikk jeg det til på første forsøk på begge øyne uten støv- en helt ny hverdag :D

Så bra :-D Flott at du får til linsene nå :-) Ja det er litt morsomt å bytte navn når en endelig har funnet et som kan funke :-)

Håper du finner et som er ledig og du liker da :-)

Anonym: Ja, det går i alle fall den rette veien :)

Satser på det :)

Skriv en ny kommentar